Nyheter Buskar och Träd

Vi har fått in några, för oss, nya växter i butiken som vi vill rekommendera. Bl a har vi två Rhododendron som inte ska köpas för sin blomning utan för deras vackra silverfärgade blad. Vi har även några syrenhortensior som vi tycker är extra oldingsvärda samt koreanska blomsterkorneller som är lite utöver det vanliga.

Här finns listor på alla växter vi har i sortimentet våren 2024 (reserverar oss för slutförsäljning)

Rhododendron camp. spp. aerb. 'Blue Shimmer'

Klockrhododendron 'Blue shimmer' odlas främst för sina blad. Nya blad är vackert blåsilvriga som senare övergår i en mer blågrön nyans. Vacker i samplantering med andra grönbladiga rhododendron.

Rhododendron campanulatum ssp. aeruginosum ’Blue Shimmer’

Rhododendron pseudochrysanthum 'Golfer'

'Golfer' har ett silverfärgat ludd som kommer med vårens tillväxt och som plantan behåller ända in på hösten. Mycket dekorativ i samplantering med gröna växter. Blommar sällan eller aldrig.

Rhododendron pseudochrysanthum ’Golfer’

Hydrangea paniculata 'Living infinity'

Vipphortensia 'Living infinity' har ett kompakt växtsätt med lång blomningstid. Busken blir ca 80-100 cm och blommorna slår ut juni med vit färg som sedan övergår i mörkt röd. Blommar till september och är härdig i zon 1-3.

Hydrangea paniculata ’Living infinity’

Hydrangea paniculata 'Switch'

Vipphortensia 'Switch' har ett kompakt växtsätt ed mycket lång blomningstid. Busken blir ca 1 m och blommor från juni till långt in på hösten.

Hydrangea paniculata (S)WITCH® ’OPHELIA’

Cornus kousa 'Blooming Pink tetra'

Koreansk blomsterkornell med vackert glänsande grön blad på sommaren och sprakande röd färg på hösten. På försommaren blommar den med stora rosa blommor som mörknar med tiden. Den får till hösten jordgubbsliknande rosa frukter.

Cornus kousa ’Blooming Pink Tetra’

Cornus kousa 'Blooming white tetra'

Koreansk blomsterkornell med vackert glänsande grön blad på sommaren och sprakande röd färg på hösten. På försommaren blommar den med stora vita blommor och den får sedan röda frukter.

Conus kousa ’Blooming White Tetra’