Nya rosor i butiken

Under säsongen 2024 kommer vi få hem en hel del nya rosor! Vad sägs om serien ’Parfymrosor’ – alla doftar underbart eller våra persiska rosor. De persiska rosorna är mycket tåliga och anspråkslösa med mycket små skötselbehov. Klipp gärna ned på våren som andra rosor, men efter etablering behöver de inte så mycket mer skötsel.

Utöver dessa har vi även en mycket fin och robust ros som heter – ’Planters punch’

Här finns listor på alla växter vi har i sortimentet våren 2024 (reserverar oss för slutförsäljning)

Parfymros 'Carmen Würth'

Ros med fyllda blommor som skiftar i olika färg av rosa med en starkt fruktig doft. Rosen blir ca 50 cm hög och är härdig i zon 1-5.

’Carmen Würth’

Parfymros 'Gräfin Diana'

Ros med lysande rödlila blommor och stark doft. Växer upprätt och har god motståndskraft mot sjukdom. Rosen blir ca 80 cm hög och är härdig i zon 1-5

’Gräfin Diana’

Parfymros 'Grossherzogin Luise'

Ros med fyllda blommor med stark doft. Blommorna är stora i skiftande nyanser av rosa och aprikos. Rosen blir ca 100 cm och härdig i zon 1-4.

’Grossherzogin Luise’

Persisk ros 'Eye of the Tiger'

En ros med enkla, tvåfärgade blommor, kronbladen är gula, orangeröda vid basen. Blomfärgen bleknar sedan till ljust gräddgul. Mild doft. Trivs i sol till halvskugga. Blommar från juni till sen höst Blir ca 60-90 cm hög och 60 cm bred. Härdig i zon 1-3

’Eye of the tiger’

Persisk ros 'Eyes for you'

Rosen har halvfyllda blommor som är ljusrosa till ljuslila med ett markerat öga i mörklila gula pistiller. Rosen blir ca 90-100 cm hög och har en fin fruktig doft. Blommar från juni till sen höst. Härdig i zon 1-3

’Eyes for you’

Persisk ros 'For your eyes only'

Ros med enkla blommor med en laxrosa nyans som bas och mitten är mörkare mot röd färg. Blommar från juni till sen höst med en fin doft. Rosen blir ca 70-100 cm hög och är härdig i zon 1-3.

’For your eyes only’

'Planters punch'

Fantastisk vacker tvåfärgad ros, motståndskraftig mot sjukdomar och passar lika bra i en större kruka som i rabatten.

Nytt ätbart att plantera

Man kan aldrig få för många bärbuskar eller fruktträd i trädgården. Neden presenteras några, för oss, nya växter med ätbara frukter eller bär .

Hallon på stam

Hallon på en 50 cm hög stam är perfekt för krukan till balkongen eller altanen.

Aprikosplommon Aprikyra

En korsning mellan aprikos och plommon, ett mindre träd med medelstora frukter. Sorten är självfertil med mörkt röda frukter som mognar under en relativt lång tid med början i juli. Odlas i varmt skyddat läge, skyddas från frost vid blomningen. Härdig i zon 1-2 (3).